| DİNLER > DİNLER |
| yehova sahidi ile ilginc bir tartisma |
| << < (4/6) > >> |
| gulistan_2:
13 Kasım merhaba ilhan Bey Ben bütün iddialarınızı cevaplayacağım ama sadece sırası gelince… lütfen sabırlı olun. ve bir yerden başlayıp öyle devam edelim. siz benim gösterdiğim kuran ayetleri hakkında ve okuyun diye emrettiği kitaplar hakkında bir şey diyorsanız deyin. ve ötesini öyle tartışalım ama lütfen bir yerden ayet ayet başlayalım. bana size yazdığım kuran ayetleri hakkında ne diyorsunuz onun cevabını bekliyorum. Devamında bütün iddialarınızı cevaplayacağım ve bekliyorum. iyi günler dilerim |
| gulistan_2:
13 Kasım Selamlar N. bey Sanırım yazımı yine dikkatli okumadınız. Yazdığın ayetlerin ne manaya geldiği yazımda çok geniş açıklanmıştır. Hem bu ayetlerin ne manaya geldiğini en iyi bir Yahova şahidinin anlaması gerekir.ASLINDA BUNLARIN NE ANLAMA GEİDİĞİNİ VE YAZDIĞIM DİĞER AYETLERİN VARLIĞINI EN AZ BENİM KADAR BİLİYORSUN. Ayrıca yazdığım gibi kutsal kitap hakkında kuranda hüküm bildiren başka ayetlerde var. Hepsinin birlikte değerlendirilip nasıl karar verileceğini yazdım |
| gulistan_2:
17 Kasım öyleyse bir iletişim hatası mevcut demektir çünkü benim e-mail kutuma gelen böyle bir içerik yok özellikle çok iyi okudum. belki tam anlamıyla gönderme problemi yaşanmış olabilir. ama gönderdiğiniz e-mail de benim size yazdığım kuran ayetleri hakkında pek bir şey yok özellikle islam bilginlerinin bir kaç sözlerini naklettim ve bunlara dair bir açıklama bulamadım eğer size zor gelmez ise bana e-mailinizi olduğu gibi tekrar göndermenizi rica etsem. çünkü kuran hakkındaki açıklamalar bir hadis değil bir mezhep görüş ayrılığı değil bir temel kanıta dayanıyor yani bizzat kurandan ayet. e-mailini tekrar bekliyorum iyi günler. BİR ÖNCEKİ E-MAİL TEKRAR GÖNDERİLDİ |
| gulistan_2:
17 Kasım sayın ilhan bey benim idda ettiğim ve cevabını beklediğim görüş su kuran bazı ayetlerde açıkça incili ve tevratı uygulayın diyor. buna kanıt olarak ta 5 ayet yazdım ve 2 önemli islam dini bilgininin görüşlerini sundum. ve şimdi tartıştığımız konu şu. siz bu ayetleri kabul etmiyormusunuz? yoksa farklı mı değerlendiriyorsunuz ? yada başka bir açıklamanız mı var. ben kuranın gerisini şimdilik sizile tartışmıyorum. sadece bu ayetler ışığında görüşünüzü öğrenmek istiyorum. bakın önceden de yazdım tekrar yazıyorum. din konusunda birikimi ve yılların tecrübesi ve titri ve ağarmış saçları olanlar cümlelerinde bir yargı belirtmeden önce çok dikkatli oluyorlar ve asla sizin çok rahat söylediğiniz cümleleri yani kutsal kitabın değiştiğini hiç bir şekilde söylemiyorlar. diyanet işleri başkanı bilmiyor da siz mi daha iyi biliyorsunuz. aslında belki de olabilir. ama mantıklı bir açıklama beklilyorum. çünkü diyanet işlerinden daha farklı bir kanıt sundum size yani bizzat kuran ayetleri. Tekrar maide 68. okuyun. bililorum bu işinize gelmiyor. olabilir ama bu konuda konuşmalarımızı şimdilik odaklayalım. ve cevabınızı bekliyorum. ben hiristiyan aleminin isayı tanrılaştırmasını ve saçma kehanetlerinin tutarsızlığını ben sizden daha iyi biliyorum. ancak konumuz bu değil. çünkü Mukaddes kitapta yazılı olan böyle bir açıklama yok. yani isanın tanrılığının kökeni Mukaddes kitap değildir. yalnış anlamalar ve hiristiyan dünyasının mukaddes kitaptan uzaklaşmışlığıdır ancak bunlar şimdi değil sonra cevaplayacağım ve kesin tatmin edici açıklamalar yapacağım konulardır. şimdi kuranın bu bir kaç ayetini konuşuyoruz. önce cevabınızı bekliyorum. |
| gulistan_2:
17 Kasım Selamlar N. bey Aslında cevap beklediğiniz ayetler hakkında çok geniş açıklamalar yazdım. Anlamamış gibi tekrar niçin ayni şeyleri soruyorsunuz anlamakta zorluk çekiyorum doğrusu. Tekrar dikkatli okuyun.Bu size 3. defa ayni izahım.AMA TEKRAR BİRAZ DAHA KONUYU AÇAYIM. Maide-68 gibi daha bir çok ehli kitabı İsayı Musayı incili tevratı kuranda öven birçok ayet var. Ama bu inançta olanların yaptığı yanlış uygulamalarıda ikaz eden bir çok ayet var. size bunlarıda yazmıştım.Yazımdan buraya tekrar alıntı yapıyorum.Bunları görmediniz mi? “Eğer Kuran, İncil ve Tevratı, BUGÜNKÜ HALİYLE UYGULAYIN diyorsa, İsa’nın çarmıha gerilmediği (nisa-157), VE TANRI OLMADIĞINI (NİSA-171) “ALLAH, MERYEMOĞLU MESİHTİR” DİYENLER, HİÇ ŞÜPHESİZ KAFİR OLMUŞLARDIR-Maide-17 Yahudilere namazı-zekatı emrettiği ve vahyi unuttukları ,değiştirdikleri Hıristiyanları da benzer konularda uyardığı (maide-12-14) -Ey EHLİ KİTAP MUHAKKAK SİZE PEYGAMBERİMİZ GELDİ. KİTAPTAN GİZLEMEKTE OLDUĞUNUZ ŞEYLERİN BİRÇOĞUNU SİZE AÇIKLIYOR……..SİZE BİR NUR VE APAÇIK BİR KİTAP GELMİŞTİR. (MAİDE-15)V.S. Bu ayetler ne anlatıyor acaba ? O zaman sizi delil için verdiğiniz ayetlerin izahı ne? Bunu yine sizin çok iyi bilmeniz gerekir. Nasıl İSA incilde ben yasayı değiştirmeye gelmedim gibi ifadeleri olmasına rağmen ONU YENİLEYEN YENİ BİR KİTAP GETİRDİM diyorsa bu tür Kuran ayetleride ayni benzer ifadelerdir.Ayrıca Yahudi ve Hıristiyanların geneli hakkında çok daha tehdit edici ayetlerde var olduğunu biliyorsunuz.” Diye yazmıştım. Maide -68 i dikkatli okuyun “incilin GEREĞİNCE UYGULANMASINDAN bahseder”. ve benim yukarıda yazdıklarım ayetlerdeki yanlış uygulamalarıda şiddetle eleştirir. Yani sizinde itiraf ettiğiniz gibi İSAYA TANRI OLARAK İNANANLARI KAFİRLİKLE İTHAM EDER VE SİZLERE ASLINDAN SAPTIRILMIŞ OLAN KİTAPLARIN YERİNE DOSDOĞRU YENİ BİR VAHİY GÖNDERDİM DER. Kuranda bir konuda hüküm çıkarmak için o konuda gelen vahiylerin hepsini birlikte değerlendirmekle olur.İŞİN GENELİ BUDUR ve asıl hüküm genellikle son gelen ayetlerde ortaya çıkar.Yani kuranda Allah bir hükmü çoğu kez birdenbire aniden koymamaktadır. Yani 23 yılda bir toplum oluştururken yavaş yavaş insanları alıştıra alıştıra bir değişim ortaya koymaktadır. genelde ilk inen ayetler TEVHİD VE DOĞRU İMAN konusundadır. Bu ara diğer mevzular ortaya çıktığında genel ve orta yol ifadeler verilmiştir. İlerleyen yılarda da bu mevzularda daha net ifadeler ortaya konmuştur. İslamın ilk yıllarında hıristiyan ve yahudi toplumlarını açıkça eleştirmek yerine onları müşrik-Allaha eş koşanlardan ayrı ve üstün tutan ayetlerin vahyedildiği görülmektedir. Doğrusu da budur. Başkalarının sizin hoşlandığınız yorumları olabilir. Bunlar din konusunda profösörde olabilirler.Ben size açıkça kutsal kitapta olan tutarsızlıkları karşılaştırmalı olarak yazıyorum. Bunlara bak bir yanılgam varsa cevap ver. SİZCE ŞU ANDA İSAYA TANRI DİYE TAPANLAR CENNETLİK İNSANLAR MIDIR? AYRICA “BU İNSANLAR MUKADDES KİTABA GÖRE HAREKET ETMİYORLAR” DİYORSUN. BEN SANA BİR SÜRÜ İSANIN TANRI OLDUĞUNU ANLATAN KUTSAL KİTAP İFADELERİNİ YAZDIM .BUNLAR KUTSAL KİTAP TA YOK MU VEYA SENİN İNANDIĞIN KUTSAL KİTAP BUNLARI KAPSAMIYORMU? BUGÜN BU İNCİL ORTADA DURURKEN KİMSE İSA TANRI DEĞİLDİR DİYEMEZ.DERSE KUTSAL KİTABI İNKAR ETMİŞ OLUR. RABBİM KENDİ GERÇEĞİNİ ANLAMAMIZA YARDIMCI OLSUN |
| Navigasyon |
| Mesajlar |
| Sonraki Sayfa |
| Önceki Sayfa |